DSpace
Зареєструватися
українська русский English polski français
Deutsch español italiano svenska
中文 Ελληνικά norsk
日本語 magyar
čeština
   

ELARTU — Інституційний репозитарій ТНТУ імені Івана Пулюя >
Дисертації та автореферати >
05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5432

Назва: Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу
Інші назви: Improving the design of an active type topper of sugar beet tops
Автори: Цьонь, Олег Петрович
Tsion, O.P.
Бібліографічний опис: Цьонь О. П. Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу: дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук : 05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва / О. П. Цьонь — Тернопіль, 2015. — 167 с.
Дата публікації: 29-гру-2014
Видавець: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Рівень дисертації: кандидатська дисертація
Шифр та назва спеціальності: 05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва
Рада захисту: спеціалізована вчена рада Д 58.052.02
Установа захисту: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Рибак, Тимофій Іванович
Члени комітету: Ріпецький, Євген Йосипович
Щур, Тарас Григорович
УДК: 631.356.22
Ключові слова: дообрізувач гички
topper
motion model
плоский ніж
коефіцієнт ковзання
corrosion effect
root
залишки гички
коренеплід
кут встановлення
flat knife
sliding coefficient
angel of setting
blade thickness
residual tops
корозійний вплив
товщина леза
cutting with sliding
модель руху
різання з ковзанням
Короткий огляд (реферат): Удосконалення конструктивної схеми доочисника головок коренеплодів, який забезпечує підвищення показників надійності та якості виконання технологічного процесу, можливо досягти шляхом розроблення гичкозрізуючого пристрою з активним плоским ножем. Перевагою запропонованого конструктивного рішення, порівняно з активним дисковим ножем, є підвищена експлуатаційна надійність, значно менша маса та простота виготовлення.
Дисертацію присвячено питанням підвищення ефективності та надійності технологічного процесу дообрізування залишків гички з головок коренеплодів цукрових буряків на основі обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів механізму дообрізувача гички активного типу. Теоретично досліджено: процес взаємодії активного плоского ножа з головками коренеплодів при режимі різання з ковзанням; НДС ножа при приведенні у рух; модель руху дообрізувача гички з активним робочим органом по рядках коренеплодів цукрових буряків; коефіцієнт ковзання в системі “коренеплід – плоский ніж”. Експериментально досліджено залежність сили різання головок цукрових буряків активним плоским ножем від робочої швидкості бурякозбирального агрегату; зворотно-поступальної швидкості ножа та товщини його леза; діаметра коренеплодів. Встановлено корозійний вплив на функціональну здатність конструкційних матеріалів ножів середовища соку цукрових буряків. Застосування запропонованої конструкції дообрізувача активного типу дозволить підвищити ефективність та надійність процесу доочищення головок коренеплодів цукрових буряків від залишків гички.
The thesis is dedicated to the problem of improving the efficiency and reliability of technological topping the residual tops of sugar beet crowns taking into consideration the structural and technological parameters of an active type topper. The following aspects are theoretically researched: interaction of an active flat knife with the root beet crowns in mode of cutting with sliding; tensely deformed status of that knife when moving; model of moving the topper with active working bodies along sugar root beets rows; coefficient of sliding in the system “root – flat knife”. The dependence of sugar beet crowns cutting force by means of active flat knife on the working speed of a beet harvester, as well as on the knife reciprocating speed, knife blade thickness, root diameter, is developed experimentally. The corrosion effect of beet juice on functional capability of knife structural materials is researched. The use of active type topper design will improve the efficiency and reliability of toping the sugar beet crowns.
Опис: Робота виконана у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбувся “ 27 ” січня 2015 року о “ 14 ” годині на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 58.052.02 в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул. Руська, 56, аудиторія 79.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5432
Розташовується у зібраннях:05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Vidguk_Shchur.pdfВідгук4,78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Vidguk_Shchur.djvu3,22 MBDjVuПереглянути/Відкрити
Vidguk_Ripeckii.pdfВідгук5,71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Vidguk_Ripeckii.djvu3,68 MBDjVuПереглянути/Відкрити
Avtoref_Con__COVER.png34,43 kBimage/pngЕскіз
Переглянути/Відкрити
Dysert_Con.pdfДисертація7,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Dysert_Con.djvu7,66 MBDjVuПереглянути/Відкрити
Avtoref_Con__COVER.png34,43 kBimage/pngЕскіз
Переглянути/Відкрити
Avtoref_Con.pdfАвтореферат1,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Avtoref_Con.djvu1,14 MBDjVuПереглянути/Відкрити

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард 
Зворотний зв’язок
Якщо Ви знайшли помилку, або інформація на сайті неточна — натисніть „Ctrl+Enter“ та виправте неточність. Дякуємо! Система Orphus